T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Mehmet Ağa Safarov Anadolu Lisesi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Gaziosmanpaşa Lisesi 1999-2000 eğitim - öğretim yılında 53 öğrenciyle eğitim - öğretime başlamıştır. Bugün ise öğrenci sayımız 350'ye ulaşmıştır. Okulumuz ilk açıldığı yıllarda, ders araç - gereçleri ve laboratuar malzemeleri bakımından yoksun olmasına rağmen bugün okulumuzda fizik, kimya, biyoloji, İngilizce, bilgisayar laboratuvarları; resim, müzik sınıfları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra okulumuzda kütüphanemiz de bulunmaktadır. Sınıf mevcutları 15 ila 26 kişi arasında değişmektedir.

Okulumuzun bahçesi çimlendirilmiş, ağaçlandırma sahasına çam, kayak, zeytin, elma, kayısı, söğüt gibi 450 tane ağaç dikilerek okul bahçesi yeşillendirilmiştir. Öğrencilerin oyun sahası düzenlenip boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla basketbol, futbol, voleybol ve hentbol sahası yapılmıştır.

Okulumuzda eğitim - öğretim açısından ise en iyi şekilde eğitim verilmekte olup, 300'e yakın öğrencimiz mezun olmuş, bu öğrencilerimizden 150'ye yakını çeşitli fakülte ve yüksek okullara girmiştir. Tıp fakültesine; mühendislik fakültelerinin bilgisayar, elektronik, inşaat, makine, gıda ve diğer bölümlerine; Necatibey Eğitim Fakültesi başta olmak üzere diğer eğitim fakültelerinin matematik, Türkçe, biyoloji, kimya, sınıf öğretmenliği ve spor akademisine ve çeşitli üniversitelerin iktisat, işletme, kamu yönetimi ve istatistik bölümlerine öğrencilerimiz girmiştir.

Spor etkinliklerinde yıllara göre güreşte takım halinde birincilik, ikincilik, üçüncülük; krosta ikincilik, üçüncülük; hentbolda kızlarla il birinciliği; bunların yanı sıra ferdi sporlarda çeşitli birincilikler bulunmaktadır.

2006-2007 eğitim - öğretim yılında liseler arası Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi bilgi yarışmasında okulumuz 3. olmuştur.

Bunun yanı sıra her yıl okul yılsonu etkinlikleri, tiyatro, halk oyunları, halk müziği etkinlikleri, velilere öğrenciler tarafından sunulmakta, eğitim - öğretim yılı içerisinde sınıflar arası sportif yarışmalar düzenlenmektedir.

Okulumuzda genel anlamda disiplinsizlikle ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır. 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.01.2019 - Güncelleme: 10.12.2021 08:04 - Görüntülenme: 1161
  Beğen | 5  kişi beğendi